Na het spannende gelijkspel tegen de Walvisch, stond deze week een uitwedstrijd tegen VKC uit Tubbergen op het programma. VKC had er tot zaterdagavond nog maar 1 competitiewedstrijd op zitten en wist deze om te zetten in winst. De ploeg staat bekend om het fysiek sterke spel. Dat gecombineerd met een wedstrijdbad van slechts 5 banen breed, een bodem die op 1 helft niet dieper gaat dan 1.80 meter, en verlichting alsof de avondschemer ingevallen is, vraag je je als waterpolo liefhebber af waarom dit soort omstandigheden op het bondsniveau nog steeds voor kunnen komen.

Desalniettemin startte De Reest de wedstrijd voortvarend. Nadat een speler van VKC de bal verkeerd terug speelde, kon Job Voogt de bal vangen en maakte de 0-1. VKC kon in de eerstvolgende aanval direct de gelijkmaker noteren: 1-1. De hele eerste periode ging gelijk op. De Reest en VKC wisten beiden steeds het net te vinden. De periode eindigde dan ook in een 4-4 gelijke stand.

De tweede periode begon net zoals de eerste periode begon: Job Voogt scoorde direct en noteerde 4-5. De Reest kon de voorsprong niet vasthouden door de vele uitsluitingen die de ploeg om de oren kreeg. De Reest werd maar liefst 5 keer achter elkaar eruit gestuurd. VKC kon hiervan profiteren en draaide de achterstand om in een voorsprong met 6-5.

De derde periode kon De Reest de rust niet terugbrengen in de ploeg. De frustratie nam toe en dat zorgde ervoor dat VKC de controle in de wedstrijd pakte. VKC bouwde de voorsprong direct uit naar 7-5. Wout Zeegers maakte met een verwoestend schot de 7-6. Job Voogt kreeg na een verdedigende actie een U20 tegen en moest het veld vervolgens verlaten met een rode kaart wegens vermeend commentaar op de leiding. Daar profiteerde VKC van door de voorsprong uit te bouwen naar 10-6. Richard Kamphuis sloot de periode af met een slimme bal langs de keeper: 10-7.

In de vierde periode wilde De Reest zich herpakken. Dat ging alleen direct mis door een doelpunt van VKC: 11-7. Wout Zeegers verkleinde de achterstand door 2 keer van afstand in de korte hoek raak te schieten: 11-9. De Reest kon de achterstand niet verder verkleinen en VKC scoorde 3 keer achter elkaar: 14-9. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, beide ploegen wisten nog wel te scoren en dat resulteerde in een 16-12 uitslag.

Coach Flederus kon na afloop zijn frustratie maar nauwelijks beheersen. “We weten dat de omstandigheden hier niet ideaal zijn. We weten dat deze tegenstander er een harde wedstrijd van maakt. Daar moeten we niet in mee gaan. Doordat we zelf de rust niet houden, speelden we vanaf de derde periode niet alleen tegen VKC, maar ook tegen onszelf.” Volgende week speelt De Reest de volgende kraker om de top van de ranglijst. Willen de Meppelers de aansluiting naar boven behouden, dan zal er gewonnen moeten worden. In bad Hesselingen wordt De Mors ontvangen. De wedstrijd start om 18:25uur.